Prof. Ömer Dinçer “yasal ya da anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktu”

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (13.10.2022)''Prof. Ömer Dinçer “yasal ya da anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktu”'' başlıklı yazısı.

Milli Eğitim eski bakanı Dinçer “Sadece CHP’nin değil ona karşılık olarak AK Parti’nin önerdiği anayasa da düzenleme yapalım teklifini de çok sorunlu görüyorum” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “yasal güvence” girişimiyle başlayan başörtüsü tartışması siyasetin gündeminde kalmaya devam ediyor.

Önceki gün grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli “Yasa yetmez anayasal düzenleme yapılmalı” diyerek el yükselten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verdi, CHP liderine seslendi:

"Şayet samimilerse buyursunlar gündemdeki Anayasa değişiklik teklifine destek versinler. Başörtüsü meselesine Anayasal güvence kazandırmak için hadi elinizi taşın altına koyun." (11 Ekim)

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TBMM’ye sunduğu yasa teklifini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın el yükselmesini, kamu reformu alanın saygın otoritelerinden olan, Milli Eğitim eski Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in nasıl değerlendirdiğini merak ettim, kendisini aradım ve sordum.
Sayın Dinçer şöyle...

“Son zamanlarda benim görebildiğim kadarıyla AK Parti mensupları arasında, AK Parti iktidarları döneminde elde edinilen kazanımların kaybedileceği endişesi var. Başörtü yasağının, İmam Hatip Okullarıyla ilgili kat sayı ve diğer başka engellerin ortadan kaldırılması, Ayasofya Camii'nin açılması gibi... AK Parti tabanında böyle bir endişenin oluşması, Altılı Masa’yı ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu tedirginliği giderecek bir tedbir almaya sevk etti. Altılı Masa diyorum çünkü Altılı Masanın bir toplantısından bu endişeyi gidermeye yönelik mutabakat metni çıktığını hatırlarsanız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.411 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar