Popülist liderler çağı sona mı eriyor?

Dün KARAR Tv’de Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu’nun sorularını yanıtlayan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti’nin oylarının yüzde 25’lere düştüğünü söyledi. Klişe bir söylemle, bu Pazar seçim olsa AK Parti’nin tek başına iktidar olma imkanı yok.

Dün KARAR Tv’de Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu’nun sorularını yanıtlayan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti’nin oylarının yüzde 25’lere düştüğünü söyledi.
 
Klişe bir söylemle, bu Pazar seçim olsa AK Parti’nin tek başına iktidar olma imkanı yok.
“Çıraklık” ve “kalfalık” dönemlerinde toplumun yüzde 50’sinin oyunu almayı başaran AK Parti açısından tablo, “ustalık” döneminde buraya nasıl geldi? Hem de ‘ülkeyi uçuracak” diye getirdikleri hükümet sisteminde nasıl oluyor da oyları yüzde 25’lere geriliyor değil mi?

Hatırlayalım, Bekir Ağırdır, 2019 yerel seçimlerinden sonra verdiği bir mülakatta “AK Parti’nin bundan sonra kendini toparlaması çok zor çünkü felç oldu. Beyni ile bedeni arasındaki bağ koptu” demişti.

***

Bekir Ağırdır’ın “AK Parti’nin oyları yüzde 25’lere geriledi” açıklaması üzerine ülkemizin saygın araştırmacılarından olan siyasal iletişim uzmanı Dr. İbrahim Uslu’yu aradım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.410 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar