“Nelson Mandela’nın şu anda mezarında bize gülümsediğine inanıyorum”

Güney Afrika’nın İsrail aleyhine açtığı soykırım davasını kabul eden Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika’nın talep ettiği ihtiyati tedbirlerden birkaçını değil 9 maddeyi kabul...

Güney Afrika’nın İsrail aleyhine açtığı soykırım davasını kabul eden Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika’nın talep ettiği ihtiyati tedbirlerden birkaçını değil 9 maddeyi kabul ederek İsrail’i soykırım suçundan yargılamaya karar verdi.

Halka açık yapılan ve canlı olarak yayınlanan duruşmada, Güney Afrika’yı temsil eden avukatlardan Adila Hassam, Divan’a İsrail’in Soykırım Sözleşmesi’nin 2. Maddesini ihlal ettiğini söylemiş, şu sözleri duruşmaya damga vurmuştu:

“Gazze’deki Filistinliler nereye giderse gitsinler pervasız bombalara maruz kalıyorlar. Çok kuşaklı yüzlerce aileden geriye kimse kalmadı. İsrail, Filistinlileri kitleler halinde öldürerek, Filistinlilerde zihni ve bedeni ağır hasarlar yaratarak, bilinçli ve planlı bir şekilde Gazze’yi tamamen veya kısman yaşanılmaz hale getirerek soykırım fiillerini işlemiştir. İsrail ordusu Gazze’nin sağlık sistemine saldırmıştır. Sizin kararınızdan başka hiçbir şey bu zulmü durduramaz.”

Güney Afrika, Divan’a İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımın fotoğraflarını, videolarını kanıt olarak sundu.

Güney Afrika’yı temsil eden avukatlardan Blinne Ni Ghralaigh’in Divan’a söylediği gibi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.158 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar