KHK mağdurları, geciken adalet mağdurlar

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde PKK saldırısında şehit düşen Zekeriya Altunok, KHK ile ihraç edilen, FETÖ kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan herkesin “terörist” ya da “hain” olmadığını gösteren bir örnek oldu.

Şehit olmasaydı yürekleri sızlatan hikayesini öğrenemeyecektik: FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten KHK ile ihraç edilmiş, gözaltına alınmış, 16 ay cezaevinde yatmış, on altı ay sonra beraat ederek çıkmış bir polis memuruymuş. KHK ile meslekten ihraç edildiği için iş bulamayan Altunok’un eşi de “KHK’lı eşi” diye fişlendiği için hiçbir yerde iş bulamamış. Eş Vildan Altunok açtığı sosyal medya hesabından, kendi yaptığı el ürünlerini satarak eve katkıda bulunabiliyormuş.

Dramı görüyor musunuz?

FETÖ yaftası ve KHK ihraçları öyle lanetli bir etiket ki yapıştığı alından bir daha çıkmıyor.

Ne devletin “pardon” demesi ne de mahkemenin verdiği “beraat” kararı bir kere karartılan hayatlara ışık olmuyor maalesef.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.410 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar