KHK mağduriyetinde ByLock sorunu

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (07.09.2022)''KHK mağduriyetinde ByLock sorunu'' başlıklı yazısı.

KHK ihraçlarının büyük bir sosyal mağduriyet ve aynı zamanda vahim bir hukuk problemi olduğu artık vicdanlı düşünen herkes tarafından kabul ediliyor. Sadece bu mağduriyeti icra etmiş olanlar siyaseten reddediyorlar.

KHK ihraçlarıyla mesleklerinden atılanların bir bölümü ByLock kullanmakla suçlandı.

251 vatandaşımızın şehit olduğu, ülkemizin bir felaketin eşiğinden döndüğü 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından geniş çaplı tutuklamaların yapılması normaldir. Normal olmayan iktidarın bir daha hukuka dönmemesi oldu. Kuru ile yaşı ayırmadı. Yargı davalarda özenli davranmadı.

Yargı adaletsizlik üreten bir sisteme dönüştü.

Türkiye’nin hukuk dışına çıktığı, toplumun akıl tutulması yaşadığı alanlardan biri de ByLock oldu maalesef.

Binlerce insan “ByLockçu” olarak damgalanarak sanık sandalyelerine oturtuldu, vatan haini, darbeci olarak suçlandılar, örgüt üyeliğinden onlarca yıl mahkumiyetler aldılar.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi de 2017/4758 sayılı kararında; ByLock’u FETÖ üyeliği için tek başına delil saydı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, oy birliği ile verdiği kararda: “ByLock Global bir uygulama görüntüsü altında münhasıran FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının kullanımına sunulan bir uygulamadır.. ByLock iletişim sistemi, somut delillerle kanıtlandığı üzere, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının kullanmaları amacıyla oluşturulan ve münhasıran bu suç örgütünün bir kısım mensupları tarafından kullanılan bir ağ olması nedeniyle, örgüt talimatı ile bu ağa dahil olunduğunun ve gizliliği sağlamak için haberleşme amacıyla kullanıldığının, her türlü şüpheden uzak, kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde, kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olacaktır" dedi. (Karar no: 2017/370)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.156 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar