İstinaf ve Yargıtay yerel mahkemenin kararını "muhtemelen" onaylayacakmış!

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (20.12.2022)''İstinaf ve Yargıtay yerel mahkemenin kararını "muhtemelen" onaylayacakmış!'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin baş mimarlarından olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum katıldığı bir televizyon programında Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkûmiyet ve siyasi yasak kararının İstinaf Mahkemesi’nden de Yargıtay’dan da dönmeyeceğini söyledi.

Sözleri şöyle:

“Yargı süreci devam ediyor. Nihayetinde Yargıtay son sözü söyleyecektir. Yerel mahkemenin kararı yürürlükteki hukuka uygunluğu açısından bakıldığında muhtemelen onaylanır.” (17 Aralık 2022)

Mehmet Uçum’un bu açıklamasını nasıl değerlendirelim? Yerel mahkemenin kararından hemen sonra televizyona çıkıp açıklama yapan Uçum’un “Yerel mahkemenin kararı yürürlükteki hukuka uygunluğu açısından bakıldığında muhtemelen onaylanır” sözlerini işiten, duyan hakimler ne düşünür?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sıfatıyla çıkan, konuşan Mehmet Uçum’a kanaatini açıklayan nötr bir hukukçu olarak bakılması mümkün mü?
Değil elbette.

“Yerel mahkemenin verdiği henüz kesinleşmemiş bir karar var, daha bundan sonraki süreç var, davanın hem İstinaf hem de Yargıtay boyutu olacaktır” açıklaması yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.410 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar