Hukuku ülkemizin köprüleri, havaalanları gibi değerlendirmek gerekiyor

Ülkemizin ekonomisinin  sıkıntılı bir dönemden geçtiği muhakkak. Hükümetin, ocaklarda tencereler kaynayabilsin diye “tanzim satış noktaları” kurduğu bir ortamda aksini söylemek mümkün mü?...

Peki bu krizden çıkabilir miyiz?

Elbette çıkabiliriz. Umutlu olmak adına hatırlamakta fayda var: Birleşmiş Milletler’in ‘yüzyılın krizi’ olarak tanımladığı, Avrupa’yı derinden sarsan, dünyaca ünlü finans şirketlerini neredeyse batma noktasına getiren 2008 ekonomik kriz, hükümetin yürüttüğü doğru politikalar neticesinde ülkemizi “teğet” geçmişti. Yani az hasarla atlatmıştık.

Hamaset ve popülizmi kaldıramayacağı alanlardan birisi de ekonomidir.

Birinci kural, ülkeler iktisadi krizlerden geçerken öncelikli olarak iktisatçıların ve iş adamların ne dediğine kulak vermeleri gerektiğidir.

Dünyanın en çok alıntı yapılan on ekonomisti arasında yer alan saygın iktisatçı Daron Acemoğlu, Türkiye’nin bu sıkıntıdan çıkıp yeniden “sağlıklı” ekonomik büyümeye geçebilmesinin “yabancı sermaye” ile mümkün olduğunu söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.227 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 528 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar