HSK’nın bir elinde havuç bir elinde sopa…

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (22.06.2022)''HSK’nın bir elinde havuç bir elinde sopa…'' başlıklı yazısı.

HSK, Cemal Kaşıkçı Davası’na yazdığı muhalefet şerhinden dolayı Kahramanmaraş’a gönderilen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir’in yıllık izin dilekçesini geri çevirdi “yıllık izin kullanamazsın” dedi. Hakim Demir dün HSK’ya emeklilik dilekçesini verdi.

İktidarın hoşuna gitmeyen kararlar veren hakimleri başka şehirlere atayan Hakimler ve Savcılar Kurulu çıtayı yükseltmiş bulunuyor. HSK bundan sonra iktidarın takip ettiği kritik dosyalara muhalefet şerhi düşen hakimleri de başka yerlere gönderecek.

HSK, iktidara “kız gibi” bir yargı sistemi inşa eden yolun son taşlarını döşüyor ve artık hiçbir yargıç iktidarın takip ettiği dava dosyalarında “gözünüzün üstünde sanırım kaş vardı, yüksek müsaadelerinizle onu söyleyebilir miyim” bile diyemeyecek.

HSK, 5 bin 426 hakim ve savcının yerini değiştirdiği son yaz kararnamesindeki “iki atama” ile yargıçlara somut bir şekilde bu mesajı verdi.

Kurul, Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesi kararına muhalefet şerhi düşen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.227 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 528 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar