Hazine Bakanı’na sorularım var

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır 23 Aralık 2021 yazısında Salı akşamı TRT 1 ve TRT Haber ortak canlı yayınına katılan ekonomi bakanının yaptığı açıklamaları açıklamaları ve tutumunu eleştirdi.

Malumunuz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “dövize endeksli TL mevduat sistemi” politikasının ayrıntılarını, artılarını ve eksilerini anlatmak üzere Salı akşamı TRT 1 ve TRT Haber ortak canlı yayına katıldı.

Programın sunucusu canlı yayında Bakan Nebati’ye “Dövize endeksli TL mevduat sistemine talep nasıl?” diye sordu.

Sayın Nebati bu soruyu şu efsane cevabı verdi:

Rakam vermeyim şimdi ama rakamlar çok iyi. Gözlerimin içine bakar mısınız Gülçin Hanım. Ne görüyorsunuz gözlerimde, ne görüyorsunuz gözlerimde?”

Sunucu Gülçin Üstün Can beklemediği bir cevapla karşılaşmış olmalı ki birkaç saniye ne diyeceğini bilemedi. Bakan Nebati’nin “Gözlerime bakın ne görüyorsunuz?” ısrarı üzerine sunucu “Eee, heyecanınızı görebiliyorum elbette ama rakamları duymayı da isterim, ekonomi rakam işi” dedi.

Bakan Nebati sunucu gözlerindeki ışıltıyı görebilsin diye başını biraz yaklaştırarak heyecanla dedi ki:

“Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi, ekonomi beklenti işi, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır. Benim gözlerimdeki ışıltıyı arkadaşlarım görüyorlar.”

***

Bakan Nebati’nin “dövize endeksli TL mevduat sistemi”ne ilginin ne olduğuna dair neden rakam açıklamadığını merak ediyorum.

Halbuki başkası rakam verdi: Türkiye Bankalar Birliği....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.228 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 528 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar