Gül: ‘Girişimi için Kılıçdaroğlu’nu tebrik etmek gerek’

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (07.10.2022)''Gül: ‘Girişimi için Kılıçdaroğlu’nu tebrik etmek gerek’'' başlıklı yazısı.

Bir yıldır helalleşme siyaseti yürüten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Ekim akşamı sosyal medya hesabından yaptığı “Başörtüsü meselesini artık sonsuza kadar kapatmanın, toplum olarak aşmanın, geride bırakmanın zamanı” diyerek, başörtüsünü yasal güvence altına alacak, evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde bir kanun teklifi hazırladıklarını ve kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacak bu teklifi TBMM’ye sunacaklarını duyurduğu açıklama ile başörtüsü yeniden siyasetin gündemine oturdu.

CHP lideri hem iktidar kanadının hem de CHP içindeki Kemalist, ulusalcı bazı sol kanadın tepkisini çekti.

İktidar cenahı büyük bir memnuniyetsizlik içerisinde “başörtüsü yasağı mı var” diyerek CHP liderinin girişimini değersizleştirme çabasına girmişken, Kemalist kesim aşırı öfkeli “ne gerek vardı” tepkisi gösteriyor. CHP liderini “bu hamle siyaseti Erdoğan’ın zeminine” çekmekle suçluyorlar!

Bana asıl şaşırtıcı gelen başka bir nokta. CHP’nin başörtüsünü güvence altına alınmasını öngören kanun teklifine en azından AK Parti içindeki başörtülü kadın siyasetçiler sahip çıkabilir, memnun kalabilirlerdi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle “bu ülkenin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.228 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 528 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar