Gençler AK Parti’nin dününe bakmıyor, bugününe bakıyor

4 Haziran genel seçimleri sürecinde kaleme aldığım “AK Parti ve gençler arasındaki makas neden açılıyor?” başlıklı yazımda, 16 Nisan 2017 referandumunda şehirli, eğitimli ve genç seçmen kitlesinin oyunu almakta zorlanan AK Parti’nin, yaklaşan seçimlerde de gençlerin oyunu almasının zor olacağını yazmıştım. (4 Mayıs 2018)

Bu dostane yazıya AK Partili dostlarımdan aşırı tepki gösterenler olmuştu. Tepki göstermelerini makul karşılamıştım zira gerçeği kabullenmek, gerçekle yüzleşmek zordur. Çünkü önlerinde duran, yüzleşmeleri gereken gerçek çocukları. Kirli yalı çetesinin emirlerindeki trollerini üzerime salmalarının sebebinin ne olduğunu söylemeye gerek yok.

AK Parti, dindar muhafazakâr ailelerin eğitimli genç bireylerine ulaşmakta zorluk çektiğini ve her geçen gün aradaki makasın açıldığı gerçeğini bilmiyor değildi. 

Nitekim Taner Yıldız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak katıldığı bir televizyon programında şunları söylemişti:

“Eğitim seviyesi arttıkça AK Parti’nin hitap ettiği alanın daha da daraldığını görüyoruz. Anketler de bize bunu söylüyor.” (16 Haziran 2013, Haber Türk)

“Eğitim seviyesi arttıkça AK Parti’nin hitap ettiği alanın daraldığını görüyoruz”diyen kişi AK Parti’de uzun yıllar bakanlık yapmış bir isimdi. Ve bu sözleri de AK Parti hükümetinin bakanı olarak sarf ettiğinin altını çizelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.411 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar