Erdoğan Davutoğlu’na ‘yüzleşmeye varım’ der mi?

Partisinin MYK toplantısında kurmaylarına Gelecek Partisi ve DEVA Partisi için “Ölü doğdular, onlarla meşgul olmayın. Onları ademe (yokluğa) mahkûm edin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın...

Partisinin MYK toplantısında kurmaylarına Gelecek Partisi ve DEVA Partisi için “Ölü doğdular, onlarla meşgul olmayın. Onları ademe (yokluğa) mahkûm edin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminden Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan hiç düşmedi.

O gün bugündür AK Parti tabanını Davutoğlu’nun ve Babacan’ın “Davutoğlu ve Babacan aslında hiçbir şey değillerdi, asıl aktör bendim, o dönemdeki artıların, yıldızlı pekiyilerin tamamı benimdi”ye ikna etmeye çalışıyor.

Tuhaf olan şu: Erdoğan AK Parti tabanında Davutoğlu ve Babacan’ı itibarsızlaştırmak için yaptığı açıklamalarla asıl kendisini itibarsızlaştırdığının, asıl kendisini sorgulattığının farkında olmuyor.

Mesela şu açıklamasını hatırlayalım. 25 Temmuz 2022 tarihinde katıldığı TRT ortak yayınında şöyle demişti:

“Onlar o makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi.”

Erdoğan, Davutoğlu ve Babacan’ı “kıymet bilmezlikle” AK Parti tabanına şikayet ediyorum derken, aslında farkında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.146 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar