“Ellerinde ip olsa beni asacaklardı…”

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır’ın bugünkü (29.04.2022)“Ellerinde ip olsa beni asacaklardı…” başlıklı yazısı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala “ellerinde ip olsa beni asacaklardı” demiş. Acı, ürkütücü, dehşet verici ama Osman Kavala hakkındaki gerçek bu maalesef… Mahkemenin “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” vermesi Osman Kavala için sürpriz olmamış, böyle bir karar bekliyormuş ama bu kadarını değil.

Kendisini ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e şöyle demiş:

“Beni bu kadar içeride tuttuktan sonra beraat ettireceklerini beklemiyordum, ama bu kadarını da beklemiyordum. Bir zamanlar birbirine ip atanlar ellerinde ip olsa beni asacaklardı.”

Bu kadarını vicdan sahibi kimse beklemiyordu.

Tam 4,5 yıldır utanç verici bir gösteriyi izliyoruz. Ülkesini seven, ülkesinin iyiliğini isteyen, kendisini ülkesine adayan lekesiz bir insanı cezalandırmak için suçlar yarattılar, yarattıkları suçlarla trajikomik hallere düştüler ama içine düştükleri utanç verici haller umurlarında olmadı.

Bu kadarını vicdan sahibi hiç kimse beklemiyordu. Sabah akşam adalet diyen, inandıkları dinin “adil olun” emrine rağmen 

adaletin tecelli etmemesi için ellerinden geleni yaptılar.

Vicdanları hiç rahatsız olmadı, bir insana haksızlık yapmanın günahını yok saydılar, umursamadılar.
Vahim olanı “adalet, hak, hukuk” diye diye adaleti, hukuku, kul hakkını hiçe saydılar.

Osman Kavala’nın suçsuz olduğunu bilmiyorlar mı? Hepsi biliyor.

AK Partili siyasetçilerden Osman Kavala’nın suçlu olduğuna inanan biri var mı? Yok. AK Patili siyasetçilerin çoğu kapalı kapılar ardında Osman Kavala’ya yapılanın zulüm olduğunu dile getiriyor. Osman Kavala’ya yapılanın zulüm olduğunu kamuoyu önünde dile getirseler Osman Kavala 4,5 yıldır haksız yere cezaevinde tutulmazdı, iktidarlarının eli mahkemenin üzerinde baskı unsuru oluşturmaz, hakimler hukuka, adalete uygun karar verirlerdi.

Açık ve net olarak söylemeliyim ki, Osman Kavala ülkemizin Dreyfus’udur.

1894 yılında eski Fransız yargısı masum Binbaşı Alfred Dreyfus’a ne yaptıysa bugün bizde de 4,5 yıldır Osman Kavala’ya aynısını yapılıyor.

Dreyfus Davası on dokuzuncu yüzyıl sonunda Fransız toplumunu nasıl sert bir şekilde iki ayrı kampa böldüyse yüz yıllar sonra bizim ülkemizde aynısı yaşanıyor.

Alfred Dreyfus, Yahudi asıllı bir Fransız yüzbaşıydı. Almanlara bazı gizli devlet belgelerini vermekle suçlandı, gizli devlet belgelerini Almanlara verdiğini gösteren belge sahteydi. Sahte belgeyi üreten kişi, ‘ordunun onurunu kurtarmak’ isteyen bir albaydı. Belgenin sahte olduğu ortaya çıkmıştı ancak bu kez de Fransız Genelkurmay’ı bunu onur meselesi yaptı, mahkemeye baskı kurdu ve Dreyfus hakkında vatana ihanet ve casusluktan dava açtırdı, yargılattı ve mahkemenin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesini sağladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.103 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 947 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar