Dün tarihi bir gündü

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır’ın bugünkü (01.03.2022)’’ Dün tarihi bir gündü ‘’ başlıklı yazısı.

Altı muhalefet partisi lideri Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen törende üzerinde anlaştıkları “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” metnini imzaladı.

Artık CHP’nin, İYİ Parti’nin, Saadet Partisi’nin, Gelecek Partisi’nin, DEVA Partisinin ve Demokrat Parti’nin “Türkiye Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmeli” derken neyi kastettiklerini biliyoruz.

Altı muhalefet partisinin hukukçu genel başkan yardımcıları Muharrem Erkek, Bahadır Erdem, Bülent Kaya, Ayhan Sefer Üstün, Mustafa Yeneroğlu ve Bülent Şahinalp’in aylardır üzerinde çalıştığı sistem metninde yapılan ve altları kalın kalın çizilen “hukuk, adalet, özgürlük, liyakat, kuvvetler ayrılığı” gibi vurgular önemli.

Eksiklik yok, fazlalık yok, itiraz edilecek, buna ne gerek var denilecek hiçbir şey yok.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti “Türkiye Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçtiğinde “Anayasa Mahkemesi ve AİHM Kararlarının derhal uygulanması sağlanacak” diyor....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.411 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar