Devletin iki yıldır haberi varmış…

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (14.12.2022)''Devletin iki yıldır haberi varmış…'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı yaşında elinde oyuncağıyla 29 yaşındaki bir adamla imam nikahı ile evlendirilen, yıllarca cinsel istismara maruz bırakılan H.K.G ile ilgili nihayet konuştu. Tam dokuz gün süren suskunluğun ardından. Erdoğan’ın İsmailağa Cemaatinin bile gerisinde kalan sözlerini, hele hele tüyleri ürperten sapkınlık için yaptığı “erken yaşta evlilik” nitelemesini duyduğumda yadırgadım, garipsedim.

Erdoğan’ın meseleye dair yaptığı girizgahtan itibaren noktasına virgülüne tam olarak sözleri şöyle. Dikkatle okuyunuz lütfen:

“Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda farklı tepkiye yol açan bir kızımızın erken yaşta evliliğiyle öncesi ve sonrasında yaşanan acılarla ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum.”

Erdoğan “görüşlerini paylaşırken” önceliği muhalefete yüklenmeye veriyor, sonra mevzuya giriyor, diyor ki:

“Şu ana kadar arkadaşlar gereken çalışmayı gösterdiler. Bunları görmezden gelen bir muhalefet söz konusu. Günümüz şartlarında 13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi bir durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Hele hele daha küçük yaşlardaki istismar tam bir faciadır. Ülkemizde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.228 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 528 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar