“Cenab-ı Allah sonumuzu hayreylesin…”

Türkiye’de bütün yetkileri tek elde toplayan bu “tek kişilik” hükümet sistemi geçerli olduğu müddetçe ekonominin başına Amerika Merkez Bankası’nın başkanı getirilse ülkemizin ekonomisi düzelmez.

Amin… Berat Albayrak’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan “sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe” gerekçesiyle istifa ettiğini duyurduğu, soru işaretleriyle dolu mektubu bu dua ile bitiyordu. 

Siyasetçiler de en nihayetinde bir insan. Kameraların önünde gayet enerjik, sağlıklı görünen bir siyasetçinin pekala kamuoyu ile paylaşmadığı ciddi sağlık sorunları olabilir, insandır; ağır çalışma koşullarından yorulmuş olabilir, “ülkeye ve ümmete” yeterince hizmet ettiğini düşünerek “aktif siyasetten” ayrılma kararı alabilir ve geri kalan zamanını da “annesiyle, babasıyla, eşiyle, çocuklarıyla” geçirmek isteyebilir. 

Hatta çoğu kişi makamlara, mevkilere zamkla yapışırken zirvede bırakabildiğini de göstermek isteyebilir.

Evet, bunların hepsi olabilir! 

Ama Maliye Bakanı Albayrak’ın (istifasıyla ilgili durum netleşmediğinden hala Maliye Bakanıdır) bu gerekçelerle “istifa kartını” ortaya sürmediği bir gerçek… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 19 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.230 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 644 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum