Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Yüksek Seçim Kurulu, daha önce haklarında suç duyurusunda bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanları ve seçim müdürlerini şimdi tekrar görevlendirerek onlara güven duyduğunu ortaya koydu!

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dediğim bu...

***

Tarih 2 Mayıs 2019... 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

“Bütün belge ve bilgiler sandığın başında bir şeylerin döndüğünü, seçim öncesi ve sonrasında seçim kurullarına kadar sirayet eden usulsüzlüklerin ve kanunsuzlukların olduğunu gösteriyor. İlçe seçim kurulu başkanları liste çıkarak sandık görevlisi belirledi. İstanbul’un her yerinde organize işler yapılmış. Birileri FETÖ ile işbirliği yapmış olabilir. Biz diyoruz ki kanunun tamamen dışına çıkıldı. Önümüzdeki günlerde çok soruşturma çıkacak.”

Tarih 6 Mayıs 2019...

YSK, hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen İstanbul seçimleri hakkındaki kararını açıkladı ve dedi ki:

* İstanbul seçimlerinin sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı kısmı “Bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle...” iptal edilmiştir.

Ve...

* “Kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğu ile” karar verilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 953 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 946 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar