Beka sorunu var mı yok mu?

Oldukça sıkıntılı, yönetilmesi zor bir dönemden geçtiğimiz muhakkak. Son yıllarda ülkemizin ciddi problemlerle karşı karşıya olduğu, hatta sorunlarımızın “beka” derecesinde önemli olduğu şüphe götürmez bir gerçek.

Peki, sorunlarımızın “beka” derecesinde önemli olması, Türkiye’nin gerçek anlamda bir “beka sorunu” olduğunu gösterir mi?

“Varlığını sürdürmek, devamlılık, süreklilik, kalıcı olmak” anlamına gelen beka kavramı, devletin varlığı ile doğrudan alakalı, devletin sınırları üzerinde oluşan ya da oluşturulan tehdit algılamaları ve egemenliğin hassas çizgilerini anlatmak için kullanılan bir terimdir.

Soru şu: Devletin bölünmez bütünlüğüne karşı oluşan ve oluşturulan tehditler için kullanılan “beka” kavramı gelişigüzel kullanılabilir mi?

Yani iktidara talip olan siyasal partiler seçmenin oyunu alabilmek için “beka” gibi oldukça ciddi bir kavram üzerinden kendi gelecekleri için hamaset ve popülizm yapabilirler mi?

Soruyorum, çünkü tarihimizde ilk kez bir yerel ve mahalli seçimlere “beka sorunu” iddiası ile giriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.228 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 528 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar