Bahçeli mesela bir gün çıkıp şöyle de der mi?

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (09.11.2022)''Bahçeli mesela bir gün çıkıp şöyle de der mi?'' başlıklı yazısı.

Ve MHP lideri Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısında AK Parti’nin anayasa değişikliği için HDP’nin kapısını çalmasına MHP’nin nasıl tepki vereceğini merak edenlere esti gürledi sonra da bu ziyareti nasıl karşıladığını açıkladı:

“Normal ve doğru bir adım.”

Lütfen dikkatle okuyun, hatta arşivleyin, ben öyle yapacağım çünkü. Bahçeli tam olarak şöyle dedi:

“AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP’yle niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl tepki gösterecekmişiz? Günlerdir cevabı aranan marazi sorular bunlardır.”

Evet, dünyanın bütün demokratik ülkelerinde bu böyledir. İktidar partileri hazırladıkları ya da hazırlayacakları anayasa değişikliği tekliflerini görüşmek, fikirlerini almak için ayrım yapmaksızın Meclis’te grubu olan bütün partilerin kapılarını çalarlar, ziyaret ederler, istişare ederler, görüşlerini alırlar.

Bu gayet doğaldır ve doğru bir adımdır. Demokrasiye sahip ülkelerde hele hele bu çağda bir iktidar partisinin Meclis’te grubu bulunan bir partiyi ziyaret etmesinin haber...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.230 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 644 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar