Almanya salgınla mücadelede başarılı oluyorsa…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada koronavirüs için “Hiçbir virüs bizim alacağımız tedbirlerimizden daha güçlü değildir” demişti. (11 Mart)

Aksini söylemek mümkün mü? Bu aynı zamanda salgınla mücadelede birinci kuraldır ve başarının en önemli unsurudur. 

Virüse karşı ne kadar güçlü tedbir alınırsa başarı oranı da o kadar yüksek olur. Nedir o tedbirler? Birincisi, sosyal izolasyonun sağlanması, gerektiğinde daha sert bir şekilde sokağa çıkma yasağının getirilmesi… İkincisi, sağlık teşkilatlarının çok güçlü olması, salgını kontrol altına alabilmek için vakaların hızlıca tespit edilmesini sağlayacak yaygın testlerin yapılması ve salgında daha çok hayatın kurtarılmasıdır.  Salgınla mücadeledeki en önemli başarı göstergesi vaka azlığı değil, ölüm sayısının azlığıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sandık sen nelere kadirsin… 15 Mart 2024 | 604 Okunma Ekrem İmamoğlu kazanırsa kimi yenmiş olacak? 13 Mart 2024 | 249 Okunma Mehmet Şimşek de sahaya indiğine göre… 06 Mart 2024 | 1.410 Okunma Bir tek çivi çakılmasa bile… 01 Mart 2024 | 1.197 Okunma 2023 Hedefleri gerçekleşmiş ama bizim yaşadığımız Türkiye’de değil…. 27 Şubat 2024 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar