AK Parti kurucu ayarlarına dönebilir mi?

1 Mart seçimlerinin AK Parti açısından sarsıcı boyutu, sandıktan aritmetik üstünlükle çıkarken aynı derecede tahribat almış olmasıdır. Öyle ya, Ankara ve İstanbul’un kaybı AK Parti için üzerinde çokça düşünülmesi gereken bir konudur...

AK Partili seçmen kitlesinin bir bölümü ya sandıklara gitmeyerek, ya bilinçli bir şekilde geçersiz oy kullanarak ya da ilçe belediyelerinde ve belediye meclisi seçimlerinde tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana yaparak, AK Parti için ne anlama geleceğini bildiği halde, Türkiye’nin özellikle beş büyük prestij şehrinde yönünü Millet İttifakı’na çevirerek ciddi bir uyarıda bulundu.

AK Parti’nin tarihinde bu kadar asıldığı, kazanmak için bütün her şeylerini ortaya koydukları, seçmene “kulağımızı şimdi çekmeyin lütfen” dedikleri başka bir seçim yok.

Kaldı ki, AK Parti, 31 Mart seçimlerinin kendileri için çok çetin geçeceğini biliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin başına geçer geçmez 31 Mart seçimlerinin startını verdi. Sayın Erdoğan, partisinin il teşkilatlarına yaptığı istisnasız bütün ziyaretlerde, tabanlarının kendilerine “çeki düzen ver” dediğini dile getirerek “gereğini yapacağım” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.203 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 527 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 643 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 945 Okunma Erdoğan Anadolu’da İstanbul’a oy isterken... 03 Nisan 2024 | 1.376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar