Ah bu ne yaman bir çelişkidir, bu ne yaman trajikomik bir durumdur…

Önceki gün demokrasi tarihimizdeki kapkara bir leke olan, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını idama götüren 27 Mayıs kanlı darbesinin yıl dönümüydü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin...

Önceki gün demokrasi tarihimizdeki kapkara bir leke olan, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını idama götüren 27 Mayıs kanlı darbesinin yıl dönümüydü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin 64’üncü yıldönümünde, ismi Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen Yassıada’ya gitti. Adnan Menderes Kongre Salonunda yaptığı konuşmada şeyle dedi: “Bu millet merhum Menderes ve arkadaşlarını şükranla ve idamlarına engel olamamanın mahcubiyetiyle anacaktır. 27 Mayıs bir provokasyonun sonucudur. Yassıada’da millete ‘ayağınızı denk alın’ mesajı verilmiştir. Yassıada’da işkenceye maruz kalan devlet adamlarımız isimlerini milletimizin gönlüne şehit olarak yazdırdı. Üzerinden asırlarca da geçse darbecileri, demokrasi cellatlarını unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Eski adı ile Yassıada’yı, milletin ifadesi ile yaslı adayı hüzün adasına dönüştürenleri de nefretle anıyoruz.”

Değil üzerinden 64 yıl, 600 yıl geçse bile milletin vicdanında açılan yaralar nesilden, nesile aktarılmaya devam edecek, 27 Mayıs tarihi takvimlerde utanç günü olarak anılacak, dolayısıyla asla ama asla hafızalardan silinmeyecek.

Anayasa rafa kaldırılarak, hukukun temel ilkeleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adalet Bakanlığı Tuğrul Türkeş’i beklemeye aldı, onay yok! 23 Temmuz 2024 | 1.274 Okunma Tehlikenin farkındayız: HSYK yargı üzerinde tehdit olmaktan acilen çıkarılması gerekiyor… 17 Temmuz 2024 | 1.318 Okunma 15 Temmuz ve sonrasındaki Türkiye… 16 Temmuz 2024 | 1.364 Okunma Kayseri olayları planlı bir organizasyonmuş… 09 Temmuz 2024 | 4.867 Okunma Adalet yerini bulmazsa devlet yıkılıp gidecek... 05 Temmuz 2024 | 1.747 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar