Adaylar yarışsaydı Binali Yıldırım kazanabilir miydi?

İstanbul seçimlerinin AK Parti açısından belki de en travmatik boyutu; Binali Yıldırım gibi bütün Türkiye’nin tanıdığı ‘marka’ bir isimle girdiği yarışı, Ekrem İmamoğlu gibi tanınırlığı eşiyle dostuyla ve belediye başkanı olduğu ilçeyle sınırlı olan bir aday karşısında kaybetmesidir.

Bunu ben söylemiyorum.  

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, seçimlerin son düzlüğünde, İstanbul seçmenine, Sayın Yıldırım’ın marka değerini anlatmış, Ekrem İmamoğlu’nun ise bir marka değeri olmadığını söylemişti: 

“Kendisi tecrübe demektir, hizmet demektir, yatırım demektir. Bu marka, muhabbet, samimiyet, özveri demektir. Milletvekili olarak yanımdaydı. Ne yaptık? Ulaştırma Bakanı, daha sonra Başbakan, daha sonra TBMM Başkanı... Binali Yıldırım, çözüm üretebilme iradesi demektir. Bugün eser siyasetinde ülkemizin başlı başına bir markasıdır. İstanbul’a o kadar önem veriyoruz ki kendisini aday yaptık. Şu an buradan çıkan zatın (Ekrem İmamoğlu), marka olarak nesi var? İstanbul’a belediye başkanı seçeceğiz dikkat edin.” (12 Mart) 

Bir de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aday tanıtım toplantısında Binali Yıldırım’ı takdim etme sözlerini hatırlayalım:  

“En güzide, kıdemli, tecrübeli, pratik, icraatçı bir ismi aday olarak gösterdik. İstanbul buna layık.” (29 Aralık 2018) 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 60 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 946 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar