Adalet Bakanlığı’nda yeni bir şey yok…

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır'ın bugünkü (02.02.2022)'' Adalet Bakanlığı’nda yeni bir şey yok…'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “görevinden affını” isteyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “sükunetle görevini yürüttüğü” için teşekkür etti, Adalet Bakanlığı’na üçüncü kez atadığı Bekir Bozdağ’a başarılar diledi.

Selef halef, halef selef oldu.

Türkiye Sayın Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle yönetiliyor ve bu hükümet sisteminde tıpkı diğer üst düzey yönetici kadrolarda olduğu gibi kabine üyelerini de doğrudan atama, değiştirme yetkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait.
Cumhurbaşkanı Erdoğan “tek kişilik hükümet” sisteminin kendisine verdiği yetki ile gördüğü lüzum üzerine Adalet Bakanlığı’nda görev değişikliği yaptı.

Yirmi gün sonra mı, birkaç sonra mı, “değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre” Adalet Bakanlığı’nda yeniden bir revizyona gidebilir, bir kez daha selef halef, halef selef olabilir.

Şaşırmamızı gerektirecek bir durum yok. Nitekim Abdülhamit Gül’ün görevden ayrılması pek çoğumuz için şaşırtıcı olmadı. Ancak Sayın Gül her ne kadar 29 Ocak’ta Adalet Bakanlığı’ndaki devir teslim töreninde verdiği fotoğrafta üzülmediği bilakis “affının kabul edilmesinden” dolayı mutlu olduğu izlenimini vermiş olsa da ben tam aksini düşünüyorum.

Yok hayır, herhangi bir bilgiye sahip değilim, ortaya çıkan fotoğraf bu bende hissiyatın oluşmasına sebep oldu.

***

Ben o fotoğraftan Murat Yetkin’in “kaçan kurtuluyor” izlenimini edinmedim. Lütfi Elvan’da “kaçan kurtuluyor” havası vardı. Ama Sayın Gül’ün durumunu öyle görmedim, bilakis o gülümsemede “yalnız değilim, şehrim benim arkamda” meydan okuması vardı.

Aksi durum olsaydı Sayın Gül devir teslim törenini bir gövde gösterisine çevirmezdi, değil mi?

AK Parti dün iktidara gelmedi, dahası Abdülhamit Gül, AK Parti’nin yirmi yıllık iktidarları döneminde ne görevden alınan ne de Gaziantep ilini temsil eden ilk bakanı değil.

AK Parti iktidarları döneminde görevinden ayrılan bir bakanın “devir teslim töreni” için özel uçak kaldırılan başka bir isim oldu mu, bakanı teslim almaya gelen kalabalıklar oldu mu ben hatırlamıyorum.

***

Sayın Gül “görev devir teslim” töreninde memleketinin belediye başkanlarının, milletvekillerinin, bürokratlarının, valisinin, partisinin il ve ilçe başkanlarının, hatta oda ve borsa başkanlarının hazır olduğu ilk isim olmuş olmalı.

Dolayısıyla İsmail Saymaz’ın Halk Tv’nin internet sitesinde yazdığı “dört günde iki kez istifa ettiği” bilgisi doğru olabilir ama “affının kabul edilmesi” Sayın Gül için büyük bir sürpriz olmuş olabilir. Bunu beklemiyor olabilir.

Saymaz köşesinde Gül ve Erdoğan arasındaki vazonun kırılmasının sebebini özetle şöyle yazdı: Beştepe’de Bakan Gül’ün ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve iki bakanlığının bürokratlarının ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın katıldığı kritik ve gizli bir zirve olmuş. Bu gizli zirvede Osman Kavala olmak üzere siyasi davalarda nasıl bir politika izlenmesi gerektiği konuşulmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.082 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 947 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar