Pahalılık, işsizlik ve belediyeler

İhtiyaç, icadın anasıdır denir. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri dolayısıyla adayların, seçmenlerine verdikleri “fakir ailelere gelir desteği” sözlerine bakınca, galiba htiyaçlar yeni tür belediyecilik doğmasına sebep oluyor dedim.

“Sosyal belediyecilik” kavramı eskiden de vardı. Ama yeni vaatler bunu da aşar hale geldi. Belediyeler, adeta merkezi hükümetin “sosyal sorumluluklarını” üstlenir hale geldi. Yani “yeni belediyecilik” kendini, kente temiz su sağlama ve atık su arıtma, toplu taşımacılık, imar planlama-inşaat denetleme, yollar köprüler geçitler inşa etme ve trafik düzeninin altyapısını kurmakla sınırlamayacaktı.
Ayrıca, çöp toplama ve çöplük yönetme, itfaiye, işyeri ve esnaf denetimi, parklar-bahçeler inşa etme ve bakma, sokak hayvanlarını denetim altına alma, cenaze kaldırma ve mezarlık hizmeti sunma, kamusal alanları işgal edenlerle mücadele benzeri  “basit(?)” işlerle de fazlaca ilgilenmeyecekti.
Anlaşılan belediyeler bundan böyle “makro ekonomik” meselelerle yani işsizlik (büyüme diye okuyun) ve pahalılıkla (enflasyon diye okuyun) mücadele edecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Arjantin için ağlama 30 Kasım 2023 | 838 Okunma Yarıdan bir fazla 26 Kasım 2023 | 347 Okunma Dövizde rahatlama 23 Kasım 2023 | 1.381 Okunma Gazze faciası ve Hamas 19 Kasım 2023 | 365 Okunma 500 yıl dayanır 16 Kasım 2023 | 2.463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar