İhtilaf yönetimi

Türkiye, “Barış Pınarı” adını verdiği bir askeri harekâtla, bir anlaşmazlığı (ihtilafı), daha  doğrusu bir “ihtilaflar yumağı”nı çözmeye...

Türkiye, “Barış Pınarı” adını verdiği bir askeri harekâtla, bir anlaşmazlığı (ihtilafı), daha  doğrusu bir “ihtilaflar yumağı”nı çözmeye çalışmaktadır. Bu yumağın içinde:

1. Kuzey Suriye’de, Kuzey Irak modeline benzer bir “Özerk Kürt Yönetimi” kurulmasını isteyen Amerika ve AB ile aramızdaki görüş farkı var.

2. Nusayri (Alevi) ağırlıklı Suriye Hükümeti’yle (AKP, buna Esat veya rejim diyor) Sünni muhalifler arasındaki ihtilafta AKP’nin muhalifler safında yer alması yüzünden oluşan Suriye-Türkiye ihtilafı var.

3. İç harpten kaçıp, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin, hali ve istikbalini düzene sokmak için yapılması gerekenler ile bu işlerin finansmanı konusunda Avrupa Birliği ile aramızda ciddi tutum farkı var.

4. İdlib dâhil Suriye’nin kuzeybatısında, T.C.’nin denetimi veya himayesi altına giren topraklarda yaşayanların geleceği konusunda Rusya ve İran ile stratejik hedef uyuşmazlığımız var.

5. Yurt içinde taraftarı giderek artan “Suriyeliler Suriye’ye dönmeli” önermesinin muhtemel tatsız sonuçlarından kurtulmak için, “Esat’la işbirliği yapmadan bu sorun çözülmez” diyen CHP ile “Ölsem Esat’la görüşmem” diyen AKP arasındaki ciddi görüş farkı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Arjantin için ağlama 30 Kasım 2023 | 835 Okunma Yarıdan bir fazla 26 Kasım 2023 | 345 Okunma Dövizde rahatlama 23 Kasım 2023 | 1.379 Okunma Gazze faciası ve Hamas 19 Kasım 2023 | 363 Okunma 500 yıl dayanır 16 Kasım 2023 | 2.459 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar