Her şey iyi olacak, öyleyse dolar düşecek

Akla ziyan haksız bir gerekçeyle tekrarlanan İBB Başkanlığı seçimini, Ekrem İmamoğlu’nun ezici bir oy farkıyla kazanmasının (daha doğrusu Recep Tayyip Erdoğan adına, vekâleten aday olan Binali Yıldırım’ın kaybetmesinin) ardından pazartesi sabahı döviz fiyatları düşmüştü.

Acaba bu iki olay arasında bir nedensellik bağı var mıydı? Beni erkenden arayan gazeteci meslektaşıma, bu gibi durumda yorum yapmak için en az bir iki hafta beklemek gerekir dedim. Sonra da “Bana göre bu düşüş, döviz tacirlerinin ‘sol elinle sat-sağ elinle al’ manevrasından başka bir şey değildir” tahmininde bulundum. “Döviz fiyatlarındaki düşüş kalıcı olmayacak, dalgalanma sürecektir” diye ilave ettim.  Zaten döviz fiyatları yılbaşından beri “az inip-çok çıkıyor” ve TL’nin değer kaybı gıdım gıdım sürüyordu. Bu trendin değişmesi için ortada henüz bir gerekçe yoktur. İmamoğlu’nun belediye başkanlığı seçimini kazanmasının da böyle bir sonuç yaratması muhtemel değildir.

SEÇİMLERİN TEKRARI ÇOK HAYIRLI OLDU

Eğer bu seçimler tekrarlanmamış olsaydı, 13 bin oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Ekrem İmamoğlu’na AKP’li meclis üyeleri “topal ördek” değil, “kötürüm ördek” muamelesi yapmakta zerrece tereddüt etmeyecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Arjantin için ağlama 30 Kasım 2023 | 838 Okunma Yarıdan bir fazla 26 Kasım 2023 | 347 Okunma Dövizde rahatlama 23 Kasım 2023 | 1.381 Okunma Gazze faciası ve Hamas 19 Kasım 2023 | 365 Okunma 500 yıl dayanır 16 Kasım 2023 | 2.463 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar