Yeni dönemin strateji ve siyasetleri-6 Güneş Batıdan doğarsa Türkiye bölünür

31 Ağustos 2017 günü bu köşede, “Türkiye Atlantik kampına geri dönebilir mi” sorusunu tartıştık. Kanıtlarını sıralayarak belirtmiştik: Geri dönemez! AMİRAL SONER POLAT’IN ÖNEMLİ...

31 Ağustos 2017 günü bu köşede, “Türkiye Atlantik kampına geri dönebilir mi” sorusunu tartıştık. Kanıtlarını sıralayarak belirtmiştik: Geri dönemez!

AMİRAL SONER POLAT’IN ÖNEMLİ SAPTAMASI

O yazıdan bir gün önce Amiral Soner Polatda Aydınlık’ta o soruya yanıt verdi. Amiralimiz, “Türkiye Atlantik kampına ancak bölünerek geri dönebilir” diyordu. Gerekçesi de şöyleydi:

“Bir ülke Atlantikçi partilerle Atlantik’ten uzaklaşıyorsa, kayış konjonktürel değil yapısal ve süreklidir. Türkiye ancak bölünmüş olarak geri dönebilir. Tarihten önce var olan bu büyük milleti bölecek bir kuvvet dünya üzerinde olmadığına göre, Türkiye Avrasya’daki şanlı yerini er ya da geç alacaktır.” (Aydınlık, 30 Ağustos 2017)

Atlantik kampına dönme yollarının kapalı olduğu en iyi böyle anlatılabilir.

Biz Rotayı iki gün önce yolladığımız için Soner Polat arkadaşımızın yazısını okumadan yazmıştık.

BÖLÜNMEMEK İÇİN ATLANTİK’E ELVEDA

Atlantik sistemi, Türkiye’ye bölünmeyi dayatıyor. Türkiye, öncelikle bölünmemek için Atlantik kampından ayrılmaktadır. İkincisi Türkiye, üretim ekonomisine geçmek için de Atlantik kampına veda etmek durumundadır. Türkiye’yi Atlantik sisteminin dışına yönelten temel etkenler var, zorunluluklar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar