Ukraynalı komedyenle rol arkadaşlığı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü Ankara’daki görüşmelerden sonra yaptıkları basın toplantısını izledim.

Türk basınının Ukrayna Devlet Başkanı’na 16 Kasım 2018 günü Washington’da kararlaştırdıkları “ABD-Ukrayna Stratejik Ortaklığı” başlığını taşıyan mutabakat metnini sormalarını beklerdim. Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun imzaladıkları Mutabakat, ABD Dışişleri Bakanlığı sitesine  27 Kasım 2018 kondu. Hemen ertesi günü bir basın toplantısı yaparak, ABD ile Ukrayna arasındaki oydaşmanın Türkiye açısından içerdiği tehdidi kamuoyuna açıklamıştık. 

TÜRK AKIMI VE KUZEY AKIMI-2 HEDEFTE

ABD ve Ukrayna hükümetleri, Stratejik Ortaklık Anlaşması’nda, açıkça “Türk Akımı’nı durdurmak için sürekli eşgüdümde bulunacaklarını” vurguluyorlar.
ABD ve Ukrayna arasındaki resmî mutabakatta, Kuzey Akımı 2 (Nord Stream 2) diye bilinen Rusya’dan Almanya’ya uzanan gaz hattı da hedef alınıyordu. Böylece Ukrayna, ABD’nin Avrasya enerji yollarına karşı açtığı savaşta piyon rolü üstleniyordu. Öncelikli hedefte Türkiye, Rusya ve Almanya var. 

TÜRK HÜKÜMETİ SORDU MU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar