Tülin Onat’ın nar çiçekli umutları

Büyük sanatçılar, toplumun yüreğinde soluk alıp verirler. İnsanlığın kâlp atışlarını doktorlar dinler, yürek atışlarını ise ressamın renklerinde, bestecinin seslerinde, şairin...

Büyük sanatçılar, toplumun yüreğinde soluk alıp verirler. İnsanlığın kâlp atışlarını doktorlar dinler, yürek atışlarını ise ressamın renklerinde, bestecinin seslerinde, şairin imgelerinde bulursunuz.
Tülin Onat, bizim resmimizin ustalarındandır. Renkleri de, toplumun duyarlılıklarını, acılarını, sevinçlerini, umutlarını yansıtıyor. O’nun resminde karanlık varsa, o karanlık toplumun karamsarlığıdır. Güneş doğuyorsa, o güneş içimizden doğan güneştir. Havaî fişekler patlıyorsa, coşkumuzdan patlıyordur. Ankor tapınağının gizemleri, yalnız Vietnam’ın, Kamboçya’nın gizemleri değildir, bütün insanlığın sırlarıdır, Tülin Onat’ın tuvalinde bizim de sırlarımız olur.
Bu satırları, Tülin Onat’ın Terakki Vakfı Sanat Galerisi’ndeki “Seçilen Sergisi”nden çıkar çıkmaz yazıyorum. 
GÜNEŞİN RENGİ
Güneşin herkese göre bir rengi vardır. Çünkü güneş, zaman boyutunda rengârenktir, doğarken başka, tepemizdeyken daha başka ve batarken en başka renklidir. 
Güneş, mekândan mekâna yine renk renktir. Denizin ufkunda başka, bozkırda başka, çölde başka, dağların doruklarında başka, ışıkları ağaçların arasından sızarken hep başkadır. 
Hepimizin şu zor günlerde doğmasını beklediği güneş, Tülin Onat’ın tuvalinde bizi nar rengiyle ateşliyor. Artık o güneş, hepimizin güneşi olmuştur. Çünkü o güneşe rengini veren umutlar hepimizin umutlarıdır. O güneşin ateşlediği emek ve örgütlenme de hepimizindir.
Güneş, bizim zamanımıza ölçü veriyor. Yerküre güneşin çevresinde dönerken bizim yıl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 26 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 422 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 636 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.450 Okunma Rusya ve Çin dostluğu halk tabanına oturdu 21 Mart 2024 | 170 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar