Tayyip Erdoğan niçin ABD’nin hedefi

Şu anda Türkiye, ABD emperyalizmi ile göğüs göğüse bir mücadelenin içindedir. YAKIN TARİHÇE Aslında bu cepheleşmenin kökü 1945’e kadar uzanır. O tarihten sonra Türkiye Atlantik denetimi...

Şu anda Türkiye, ABD emperyalizmi ile göğüs göğüse bir mücadelenin içindedir.

YAKIN TARİHÇE

Aslında bu cepheleşmenin kökü 1945’e kadar uzanır. O tarihten sonra Türkiye Atlantik denetimi altına girdi. ABD çıkarı için Kore’nin üzerine asker bile yolladık. ABD uğruna canlarımızı verdik!

1980 yılında Turgut Özal’ın “Dünya Ekonomisiyle Bütünleşme” programıyla birlikte, millî devletimizin tasfiye süreci başladı. Kemalist Devrimin kazançları ABD’nin ayakları altına serildi.

1991 yılında ABD Irak’ı işgal etti ve Kuzey Irak’ta Barzanistan’ı kurdu. 1991 sonrasında Türkiye-ABD cepheleşmesinde şiddetin olağanlaştığı görülüyor. Gerçi 1971 ve 1980 Amerikancı darbelerinde de geniş kitleler o şiddeti yaşadı. Ama bu kez ABD komşumuz olmuştu. Sözde “Kürdistan”, aslında İkinci İsrail planını sınırımıza dayanarak uygulamaktaydı. Namlularını Türkiye’ye çevirmişti. Her cinsten terör örgütünü üstümüze sürdü.

ABD’nin Suriye’de iç savaş tezgâhlamasıyla tehdit daha ciddî boyutlara uzandı. Türkiye sınırında İkinci İsrail Koridoru oluşturdular. Artık PKK/PYD/YPG doğrudan ABD Ordusu tarafından eğitiliyor, silahlandırılıyor ve yönetiliyordu. ABD subayları ve askerleri ile PKK/PYD/YPG teröristlerinin cephe fotoğrafları günlük basına düştü.

TÜRKİYE’NİN ATAĞI

24 Temmuz 2015’te başlayan harekatla Türk Ordusu, Polisimiz ve Köy Korucularımız PKK’yı hendeklere gömen askerî harekâta başladı. Artık atakta bulunan taraf Türkiye idi.

15 Temmuz 2016 gecesi Ankara ve İstanbul’da resmen Türkiye-ABD Savaşı yaşandı. ABD darbesi bastırıldı.

24 Ağustos 2016 günü Fırat Kalkanı Harekâtıyla Türk Ordusu ABD-İsrail Koridoruna girdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.238 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 60 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar