Taşlaşan nefret

Ermernistan  yönetimi, Şirak kentine Soğomon Tehliryan’ın anıtını dikti. Anıtta Talat Paşa’nın başı Tehliryan’ın ayaklarının altına konmuş. Cihan Savaşında...

Ermernistan  yönetimi, Şirak kentine Soğomon Tehliryan’ın anıtını dikti. Anıtta Talat Paşa’nın başı Tehliryan’ın ayaklarının altına konmuş. Cihan Savaşında İngiltere’nin, Fransa’nın ve Rus Çarlığı’nın piyonu olarak savaşmaktan utanmayanlar, emperyalistlerin silahlarıyla başaramadıklarını yontucunun çekiciyle başarmaya kalkmışlar. Sözüm kardeş Ermeni milletine değil, o milletin ve insanlığın tarihini lekeleyenlere.

DEVRİMCİNİN BAŞI TERÖRİSTİN AYAKLARI ALTINDA

Tehliryan, Vatan ve Hürriyet Kahramanı Talat Paşa’nın katili. 15 Mart 1921 günü Berlin’de Talat Paşa’yı sırtından vurarak tarihe geçmişti. Tehliryan, dünyanın yedi ikliminde bir teröristtir. Onun yaptığı eyleme, yedi iklimde cinayet deniyor. Tehliryan, akıl hastalığı raporu olan bir canidir.

Talat Paşa ise, dünyanın yedi ikliminde, 1908 Hürriyet Devriminin önderlerindendir. 1908 Devrimimiz, Ezilen Dünyada olsun, kapitalizmin geliştiği ülkelerde olsun, Asya Çağının kapısını açan devrimler arasında anılır.

Talat Paşa’nın şehit edilmesi, Mazlumlar Dünyasına karşı bir Atlantik cinayetidir. Ermenistan devleti, bugün o heykeli dikerek, Cihan savaşındaki mevzisini koruduğunu ilan ediyor. Oysa Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ovanes Kaçaznuni’nin 1923 Taşnak Partisi Kongresine sunduğu ünlü rapora bir göz atsalar, insanlığın yüzüne bakamazlar (Taşnak Partisi’nin Yapacağı Bir Şey Yok, Kaynak Yayınları, Birinci basım, İstanbul 2006)

EMPERYALİZMLE İŞBİRLİĞİ TARİHİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar