Tarım üretiminde kendine yeterli Türkiye Üretim devrimi-8

Köylüyü kambur ilan eden program uygulanmadan önce, Türkiye kendi ürettiğiyle karnını doyuran ve giyinen yedi ülkeden biriydi. Tarımda kendimize yeterliydik. Bugün dışardan tarım ürünü alıyoruz....

Köylüyü kambur ilan eden program uygulanmadan önce, Türkiye kendi ürettiğiyle karnını doyuran ve giyinen yedi ülkeden biriydi. Tarımda kendimize yeterliydik. Bugün dışardan tarım ürünü alıyoruz. Tarımda yeniden kendimize yeterli hale gelmek, Üreticilerin Millî Hükümetinin yakın hedefidir. 

KÖYDE DEMOKRASİ VE HİZMET İÇİN MUHTARLIKLAR YENİDEN KURULACAK
AK Parti, küresel merkezlerden dayatılan Yerel Yönetim Yasasıyla aslında belediyeciliği yok etti. Belde belediyelerini kaldırarak, köy muhtarlıklarını kapatarak, köylüyü ve kasabalıyı yerel siyasetin ve hizmetin dışına sürdü. Yerel demokrasiyi ortadan kaldırdı.
Yerel Yönetim Yasasını değiştireceğiz. Belde belediyelerini ve köy muhtarlıklarını yeniden kuracağız. Böylece halkın günlük hayatında yaşadığı gerçek demokrasiyi inşa edeceğiz.

TARIM ÜRETİCİSİNE UCUZ MAZOT, GÜBRE, TOHUM VE KREDİ 
Tarımda hedef, köylüyü efendi kılmak, her tür bağımlılığa son vermek, Türkiye’yi beslenme, giyim, gübre, tohum ve damızlıkta yeniden kendine yeterli bir ülke haline getirmek, üreticinin hayat düzeyini yükseltmek ve dışsatıma azamî katkı sağlamaktır. Bu amaçlarla Avrupa Birliği, IMF, Dünya Ticaret Örgütü ve benzeri örgütlerin dayatmaları reddedilecek ve tarım desteklenecektir. Çiftçiye, besiciye ve balıkçıya mazot, gübre, tarım ilacı, tarım aleti, sağlıklı tohum ve damızlık gibi tarımsal üretim girdilerinin ucuz sağlanması için gerekenler planlanacak ve uygulanacaktır. Vatan Partisi, ucuz mazot için İran Hükümetiyle anlayış birliğine varmıştır.
Üretim yapan her çiftçinin faizsiz veya düşük faizli krediye ulaşması için tarım kredilerine ayrılan kaynaklar yeterli kılınacaktır. 
Ziraat Bankası, çiftçiye tarımsal kredi sağlamak, tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek göreviyle yeniden yapılandırılacak ve yeterli sermayeye kavuşturulacaktır.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar