Suvarlı’da analar arslanlar doğuruyor

Bu satırları Suvarlı Belediye Başkanlığı seçiminin henüz sonuçlanmadığı saatlerde yazıyorum. Suvarlı, her durumda bir umut kaynağıdır, güven kaynağıdır. Çünkü...

Bu satırları Suvarlı Belediye Başkanlığı seçiminin henüz sonuçlanmadığı saatlerde yazıyorum. Suvarlı, her durumda bir umut kaynağıdır, güven kaynağıdır. Çünkü Suvarlı’da arslanlar doğuran analar, arslanlar doğuracak gelinler ve kızlar var. Çünkü Suvarlı’da Gazi Sabancı gibi önderlik yetenekleri yüksek, girişken, birikimli, yaratıcı halk önderleri var.

ÇAĞDAŞ KADIN

Yalnız doğurmak mı, fıstık üreten analar ve kızlar, siyasete katılan, miting meydanını şenlendiren, Pektaşların düğününde el ele verip halay çeken, başı dik çağdaş analar ve kızlar!

Bizi Suvarlı’da en derinden etkileyen Onlar oldu. 2 Ağustos 2019 Cuma akşamı Suvarlı çarşısına girdik. Renk renk giyimleriyle, coşkularıyla toplantı alanını dolduran onlardı. Karanlığın içinde güler yüzleriyle ışıl ışıl parlıyorlardı. Sesleri göklere yükseliyordu. Onlar, Türkiye’yi ta Suvarlı’dan aydınlatıyorlar.

“Çağdaş kadın” tanımını gelin Suvarlı’da yapalım. Anadolu kadınına güveniniz. Modernlik adına tepelerden bakmayınız onlara. Beyinlerinizin karanlık köşelerindeki önyargılarınızı çıkartıp atın. Türkiye, Anadolu’dan çağdaşlaşıyor, bunu Suvarlı’da görebilirsiniz.

SARIARSLAN’I DOĞURAN KADIN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar