Sola örülen duvarı yıkıyoruz

1945’te Türkiye’nin “Küçük Amerika” denen sürece girmesinden sonra, Atlantik sistemi, Türkiye’de Sola bir duvar örerek ayakta kaldı. Milliyetçi ve muhafazakâr halk kitlesinin denetim altına...

1945’te Türkiye’nin “Küçük Amerika” denen sürece girmesinden sonra, Atlantik sistemi, Türkiye’de Sola bir duvar örerek ayakta kaldı. Milliyetçi ve muhafazakâr halk kitlesinin denetim altına alınması, bu duvarı oluşturuyordu. Sağın dayandığı halk, çiftçiden, işçiden, esnaftan, sanayici ve tüccardan oluşuyordu. Bu önemli çoğunluğun çıkarı emperyalizme karşıydı, fakat siyasal düzlemdeki konumlanması sistemin yanındaydı. Bu çoğunluk üzerindeki ideolojik ve siyasal hegemonya, sistemin güvencesini oluşturuyordu. Bu sayede sistem, parlamenter rejimle yoluna devam edebiliyordu.

Halkın denetimden çıkma eğilimi gösterdiği durumlarda, 1971 ve 1980 Gladyo darbeleriyle halk kuvvetleri bastırıldı ve arkasından sistem yine seçimler yoluyla hakimiyetini sürdürdü. Muhafazakâr ve milliyetçi oylar, nasıl olsa işlevlerini görmekteydi.

Atlantik Sistemini sürdürülebilir kılan bu denklem, Silivri Duvarının 2014 yılı baharında yıkılmasıyla ve arkasından 15-16 Temmuz 2016 yılında FETÖ Darbesinin Ordu-Millet işbirliğiyle ezilmesiyle bozuldu. Bu süreç, Türkiye’deki ABD zincirinin kırıldığı süreçtir. Hem halk kitleleri ve hem de başta Ordu olmak üzere Türk devleti ABD denetiminden çıkmaya başlamıştır.

Atlantik zincirlerinin kırılmakta olduğu bu sürecin anahtar partisi, Vatan Partisi olmuştur. Vatan Partisi, ABD’nin Ergenekon-Balyoz tertiplerinde Türk Silahlı Kuvvetleriyle birlikte hedef aldığı tek siyasal partidir. Çünkü emperyalizme karşı millî mevzidedir. Parti, işte o mevzide olduğu için, geniş kitleleri harekete geçirebilmiştir. Her seferinde yüz bine yakın insanı Silivri Duvarının önüne yığmıştır. Duvarın içinde ve yargılamada da subaylara ve sivillere önderlik ederek ABD tertibinin bozulmasında ön cephenin başında olmuştur.

15-16 Temmuz 2016 gecesi yaşanan tarihî hesaplaşma, aslında Silivri Duvarını yıkma mücadelesinin devamıdır. FETÖ’nün karşı atağı, yine Vatan Partisi’nin en kritik andaki kararlı duruşu sonucunda bozguna uğratılmıştır. O mücadeleyi yaşayan bütün taraflar, Vatan Partisi’nin bu rolünü saptamıştır.

Vatan Partisi’nin bu başarısının sırrı, elbette en önde milletine bağlılığındadır. Ancak o bağlılık yeterli değildir. Doğru program, doğru strateji ve doğru siyasetinin kaynağı, Bilimsel Sosyalizmin de doruğunda bulunduğu bilimin yol göstericiliğindedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar