Seçim sonuçlarının dili-1: Ekmekten önce vatan seçimi

24 Haziran 2018 seçimi, Vatan Savaşı sürecinde yapıldı. Şu anda Mehmetçiğimiz ve polisimiz, ABD emperyalizminin ve İsrail’in üzerimize sürdüğü Bölücü Terör Örgütüne...

24 Haziran 2018 seçimi, Vatan Savaşı sürecinde yapıldı. Şu anda Mehmetçiğimiz ve polisimiz, ABD emperyalizminin ve İsrail’in üzerimize sürdüğü Bölücü Terör Örgütüne karşı savaşıyor.

Bu koşullarda, Vatan Savaşına “Saray Savaşı” diyenler hangi sonucu bekliyordu?

Vatan Savaşına sırtını dönenlerin, PKK’yı hendeklerden kurtarmaya çalışanların, “Türk Ordusu batağa saplandı” diyenlerin, “Afrin’e girmeyin” talebiyle terör örgütüne kalkan olanların seçimi kazanma olasılığı var mıydı?

OYLAR VATAN SAVAŞI MEVZİSİNDE

Oylar büyük ölçüde vatan savaşı mevzisinde verildi. Tayyip Erdoğan’ın ilk turda kazanması ve MHP oylarının beklenmedik oranda artması, bazıları için şaşırtıcı olabilir, ancak vatan savaşı içinden baktığımız zaman, şaşıracak bir şey yok.

Evet havucun kilosu sekiz lira. İflaslar başlamış. İşten atmalar var. İşsizden büyük sermaye sahibine kadar herkes borçlu. Ancak seçmenin önemli çoğunluğu vatan bütünlüğünü tehlikede görüyor, terörün bitirilmesini istiyor. Oyları yönlendiren birinci talep budur. Yoksul kesimlerin vatan konusunda daha duyarlı olması, ayrıca vurgulanması gereken bir gerçektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar