Sayın Cumhurbaşkanımızın Yüksek Dikkatine Kesin zafer için doğru strateji doğru hedef

Sayın Cumhurbaşkanı’nın, duyurduğu Fırat’ın Doğusuna yönelik askerî harekât dün başladı. Harekâtın hedefi olarak 30 km derinliğinde ve 120 km uzunluğunda bir Güvenli Bölge oluşturulacağı da belirtiliyor.

Bu Güvenli Bölgeye kimi konuşmalarda “Barış Koridoru” adı veriliyor. 
Doğrudur, Yurtta barışın ve sınırlarımızda güvenliğin sağlanması için, bir askerî harekât gerekiyor. PKK’nın hendeklere gömülmesi, FETÖ Darbesinin bastırılması, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarından sonra bölücü teröre karşı mücadelenin gündeminde artık Fırat’ın Doğusu var.

HEDEF: PKK’NIN BİTİRİLMESİ

Türkiye için tarihî bir fırsat doğdu. Ancak askerî harekâtın hedefini doğru belirlemek ve doğru strateji izlemek durumundayız. 
İçinde bulunduğumuz koşullarda hedef, Güvenli Bölge olamaz. Çünkü Güvenli Bölge hedefi, PKK’yı bitirmiyor, PKK terör örgütünü 30-40 km güneye sürüyor. PKK, bu kez de Güvenli Bölgenin güneyinde varlığını sürdürecektir. Peki o zaman ne yapılacaktır? Güvenli bölgenin de güvenli bölgesi mi kurulacaktır? Gündeme bu kez de daha güneyde ikinci bir Güvenli Bölge kurulması mı gelecektir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 994 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 59 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 159 Okunma Kürt halkımızı kazanmada belirleyici olan 07 Nisan 2024 | 431 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum