Oscar Wilde’ın seyircileri

Seçim çalışmaları sırasında fırsat buldukça Onur Caymaz’ı okudum. Kitabın adını Onur Caymaz koymamış gibi geldi. Belki de Yayınevi bulmuştur, çünkü modaya uygun: “Hatırla...

Seçim çalışmaları sırasında fırsat buldukça Onur Caymaz’ı okudum. Kitabın adını Onur Caymaz koymamış gibi geldi. Belki de Yayınevi bulmuştur, çünkü modaya uygun: “Hatırla Barbara Yağmur Yağıyordu.” Aslında bu kitaba yakışan çok güzel isimler var satırların arasında. Onları gelecek yazıya saklıyorum.

DURDURULAMAYAN ZAMAN

Kitabı okurken tuhafiyeciye girmiş gibi oluyorsunuz ya da antikacıya. Ama daha çok sahaftasınız, eskimeyen kitapların ortasında ve zamana meydan okuyan yazarlarla hoşbeş ediyorsunuz. Kimi sayfalarda baharatçıda, kimisinde oto tamircisindesiniz. Bir felsefe mektebinin tartışmalarına davet edilirseniz şaşırmayın. Derken bir mahalle kahvesinde çınarın altında ya da sinemadasınız. Sokaktan dondurmacı geçiyor ve külahınıza kaymaklı ve meyveli dolduruyor. Uçurtma uçurduğunuz da oluyor sayfaların ufuklarında: Şeytan uçurtması. Ancak koşarak uçurabilirsiniz. Zaman sizi dinlemiyor, durmuyor ve siz zamanın peşinden koşuyorsunuz.

Onur Caymaz’ın denemelerinde seçilmiş insanlar ve seçilmiş mekânlar var elbette. Ama bu kitabın anahtar kavramı bize kalırsa: Zaman. Koşucu koşuyor, kronometre de koşucunun peşinden koşuyor! Durduramadığımız zaman!

Kitabın havasından mı, yoksa yaşadığımız koşullardan mı, insanın zihni, henüz koparmadığımız takvim yapraklarından kurtulamıyor bir türlü.

Onur Caymaz’ın denemeleri mutluluk veriyor insana. Bir hoşluk var bu kitapta. O tadları ve hikâyeleri sizlerle önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.310 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 60 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar