Ölmüş eşeğin etinden sucuk yapabilirler mi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 2012 yılında Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun üzerinde anlaştığı 64 maddeyi yeniden gündeme getirmesi, AK Parti’nin Yeni Anayasa önerisinin içeriği konusunda...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 2012 yılında Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun üzerinde anlaştığı 64 maddeyi yeniden gündeme getirmesi, AK Parti’nin Yeni Anayasa önerisinin içeriği konusunda ipuçları verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır konuşmasında da Yeni Anayasa için herkesle görüşme mesajları vardı.

TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, AK Parti-CHP-MHP-BDP’nin 2011-2013 yıllarında Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda anlaşmaya vardıkları “64 maddeyi” temel alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ise, Yeni Anayasa için herkesle görüşmeye açık olduklarını vurguluyor. Bu görüşülecek örgütler içinde Meclis’teki PKK güdümlü Parti’nin bulunduğu da anlaşılıyor.

Yeni bir “Kürt Açılımı mı” sorusu, kamuoyunun gündemine girmiştir. Bu soru ciddidir. Çünkü AK Parti iktidarı, 2023 Genel Seçimi öncesinde ABD ve İsrail ile uyumlu bir yola girdi. AK Parti içinde bulunduğu çıkmazdan kurtuluşu, kendisini o çıkmaza itenlerde arıyor. Bu yönelişin duvara çarpacağı kesindir, ancak zamanı merâk konusudur.

Bilindiği gibi AK Parti Hükümeti’nin “Kürt Açılımı” ve “Ermeni Açılımı”, ABD ve İsrail’in dayatmaları sonucunda sahneye kondu. Başlangıç tarihini 2007 yılına kadar götürmek yerinde olur. Ergenekon Balyoz tertibinin uygulanmaya konduğu tarih.

Ermeni ve Kürt açılımları, Vatan Partisi’nin siyasal düzlemdeki mücadelesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Temmuz 2015’te başlayan harekâtı sonucunda Vatan Savaşıyla hendeklere gömüldü.

“Kürt Açılımı”, “Kürt sorunu”nu ABD patronluğunda PKK ile Yol Haritaları çizerek ve dahası PKK’nın da katılımıyla Yeni Anayasa yaparak sözümona “barışçı” yoldan çözme girişimiydi. Bu girişimin sonuç alması için, ABD emperyalizminin Ankara’yı ele geçirmesi gerekirdi. FETÖ Gladyosu’nun 15-16 Temmuz 2016 darbesi bu amaçla tezgâhlandı, ancak Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Milletinin kararlı eylemiyle ezildi. Şu anda Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor. “Kürt Açılımı”, mezardadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar