MHP niçin hedef alınıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye İttifakı”, testi gibi oldu. İçine Atlantik suyu dolduran da var, Eskişehir’in Kaplan suyunu dolduran da...


AK PARTİ İÇİNDE MHP İLE İTTİFAKI SORGULAYANLAR
AK PARTİ içinde Türkiye İttifakı’nı ABD planları ile uyumlu hale getirmek isteyenler dikkat çekiyor. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu çevresinde oluşan gruplar da aynı yönde harekete geçtiler. Bunların hepsi AK Parti’nin MHP ile ittifakını sorguluyor ve Tayyip Erdoğan’ı Kürt Açılımı’ndan vazgeçtiği için eleştiriyorlar. ABD’nin sıcak para musluklarını açması için, Türkiye Hükümeti’nin önüne konan şartlara boyun eğmesini biricik çözüm olarak görüyorlar. 
Bu gruplar, ekonomide Atlantik koşullarına uymayı savunan CHP’nin güncel programıyla aynı çizgideler. Ayrıca HDP ile ittifak ve Avrupa Özerklik Şartı’nın kabulü konusunda da CHP yönetimi ile birlikteler. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde oluşan Abdullah Gül+FETÖ+CHP+HDP/PKK İttifakı yeniden gündemde. Türkiye, ekonomik sarsıntılar sürecine girince, özellikle son yerel seçimden sonra hükümet sorunu güncelleşti.


ERDOĞAN’I DAVUTOĞLULAŞTIRMA PROJESİ
Washington Yönetimi de kendi hükümet projesini piyasaya sürmüş bulunuyor. Bu projede elbette Türkiye odaklı çözümlere yer yok, başka deyişle vatanseverliğe de yer yok. Bu nedenle ABD projesi bir bakıma Tayyip Erdoğan’ı Davutoğlulaştırma projesidir. ABD, içinde MHP’nin ve VATAN PARTİSİ’nin bulunduğu bir hükümet istemiyor.
AK PARTİ ile CHP’yi ABD’nin programı ekseninde bir araya getirdiğiniz zaman, Da...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölmüş eşeğin etinden sucuk yapabilirler mi 29 Mart 2024 | 266 Okunma Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 216 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 463 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 637 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar