Küresel merkezlerden bağımsız Güçlü Merkez Bankası - Üretim devrimi-7

Soruyoruz: “Merkez Bankası özerk olacak” diyenler, para politikasını hangi araçlarla yürütecekler? Dışardan gelen tertipleri hangi araçlarla bozacaklar? Hangi araçlarla üreticiyi destekleyecekler?

Merkez Bankası’ndan vazgeçenler, Merkez Bankası’nı dünyadaki dalgalanmalara teslim edenler, aslında Türkiye’yi yönetemeyeceklerini ilan ediyorlar.
Biz de ilan ediyoruz:
Merkez Bankası’nın adı “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası”dır. Nasıl Cumhuriyet Savcısı Cumhuriyet adına yargı sürecine katılır, Cumhuriyet Merkez Bankası da ekonomik süreçlerde Cumhuriyet adına görev yapar. Merkez Bankası, küresel sermayenin bankası değildir ve olamaz. Merkez Bankası’nın adı, sahibini, amacını ve işlevini de belirliyor. Türk milletinin ekonomisine hizmet etmesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten üreticilerin millî iradesinin emrinde olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin para ve ekonomi politikalarını uygulaması Merkez Bankası’nın varlık sebebidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 215 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 462 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 636 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma Rusya ve Çin dostluğu halk tabanına oturdu 21 Mart 2024 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar