Kılıçdaroğlu, Akşener, Özdağ, FETÖ ve PKK kaybetti: ABD planı bu aşamada bozuldu

Seçmen çoğunluğu, ABD’nin “Tayyip Erdoğan’ı devirin” talimatını dinlemedi.Türk milleti, 28 Mayıs 2023 günü ABD planını bozdu.Önümüze bakarsak, “bu aşamada bozdu”...

Seçmen çoğunluğu, ABD’nin “Tayyip Erdoğan’ı devirin” talimatını dinlemedi.

Türk milleti, 28 Mayıs 2023 günü ABD planını bozdu.

Önümüze bakarsak, “bu aşamada bozdu” saptaması daha yerinde olur.

ABD planına daha uzun süreli bakarsak, önümüzü daha iyi görürüz. Vaşington yönetiminin stratejik hedefi, Türkiye’yi devletsizleştirmektir. 1980 yılından bu yana Türkiye’ye dayatılan programın esası, millî devleti tasfiye etmektir. 

Merkezî devletin zayıflatılması ve küresel sisteme bağlanması, Kürdistan’a özerklik, Türk Ordusu’nun Kıbrıs’tan çıkartılması ve NATO esiri yapılması, Ermeni Soykırımı yalanının kabulü, Türkiye’nin AB kapısına bağlanması, millî devletin tasfiyesindeki önemli başlıklardı. ABD’nin bu amaçla kullandığı araçlar ise, FETÖ Gladyosu, PKK, Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener yönetimleri, Ümit Özdağların Suriyeli ve Afganlara karşı kışkırtıcı faaliyeti idi. Araçlar yetersiz kaldı.

Millî devletin ekonomik temelini yıkmak için öngörülen program ise, KİT’lerin özelleştirilmesi, gümrüklerin kaldırılması, tarıma desteklere son verilmesi, Türk Lirasının piyasadan kovulması maddeleriyle özetlenebilir. Millî ekonomiyi yıkma programını Özal başlattı, Çiller ve Tayyip Erdoğan sürdürdü. CHP yönetimi 1980’den bu yana Neoliberal dayatmanın yanında oldu. Ancak Türkiye’nin üretim yapısını yıkıma uğratan bu program çıkmaza girmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 78 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 994 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 60 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar