Karada ve denizde cephe arkadaşımız: Filistin

Filistin, Türkiye’nin hem karadan hem denizden komşusudur.Filistin ile birlikte Suriye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Libya, Türkiye, Irak, İran, Azerbaycan, Abhazya, Rusya ve Belarus da, ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine karşı...

Filistin, Türkiye’nin hem karadan hem denizden komşusudur.

Filistin ile birlikte Suriye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Libya, Türkiye, Irak, İran, Azerbaycan, Abhazya, Rusya ve Belarus da, ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine karşı ön cephe ülkeleridir.

Bugün Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’den Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi’ne kadar bir cephe oluşmuştur. Bu cephenin her parçasında cephe ülkelerinin güçlerini birleştirmeleri, zaferin temel stratejisini oluşturur.

Bugün Gazze savaşı, Türkiye’nin stratejik sınırlarındadır. Türkiye, nasıl güvenliğini Suriye ile Irak’ın kuzeyinden ve Libya’dan koruyorsa, Filistin’de de ileri hatlardan savunma konumundadır.

Türkiye, ABD ve İsrail güdümlü terör örgütlerine karşı uzun yıllardır silahlı mücadele yürütüyor. Yine Türkiye, Doğu Akdeniz’de ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ittifakının namlularına göğüs germektedir.

Filistin ve Türkiye, dünya devletleri ve milletlerinin ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadelede ön cephe ülkeleridir. Bu cephede Türkiye ve Filistin kader ortağıdır. Bu nedenle Filistin, aynı zamanda Türkiye için de savaşıyor. Türkiye ise emperyalizme karşı iki yüzyıllık savaş geleneğiyle ve ABD-İsrail güdümlü terör örgütlerine karşı başarılarıyla Filistin için en büyük güvencedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar