Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde güvenlik

Önceki gün, 22 Eylül 2017 günü Millî Güvenlik Kurulu (MGK) ve hemen arkasından Bakanlar Kurulu toplandı. Dün de TBMM toplandı ve Bakanlar Kurulu’na sınır ötesinde askerî müdahale için izin veren...

Önceki gün, 22 Eylül 2017 günü Millî Güvenlik Kurulu (MGK) ve hemen arkasından Bakanlar Kurulu toplandı. Dün de TBMM toplandı ve Bakanlar Kurulu’na sınır ötesinde askerî müdahale için izin veren tezkerenin uzatılmasını kabul etti.

MGK İLE BAKANLAR KURULU VE TBMM KARARLARI

MGK Kararı ile Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Hükümet Sözcüsünün yaptığı açıklama ve TBMM’de dün kabul edilen izin tezkeresinin içeriği hemen hemen aynı. Hepsini şu maddelerde özetleyebiliriz:

1.Başta FETÖ / PDY, PKK / PYD / YPG ve DEAŞ olmak üzere, ülkemizin millî güvenliğini tehdit eden bütün terör örgütlerine karşı mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

2.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)’nin 25 Eylül 2017 tarihinde düzenleyeceğini açıkladığı referandum gayrimeşrudur.

3.Bu referandum, Türkiye’nin millî güvenliği, Irak’ın siyasal birliği ve toprak bütünlüğü yanında, bölgenin barış, güvenlik ve istikrarı için tehdit oluşturmaktadır.

4.IKBY yönetimi, vakit varken referandum kararından vazgeçmelidir. Referandumun ertelenmesi kabul edilemez.

5.Bütün uyarılara rağmen referandumun yapılması halinde Türkiye, ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar.

6.Türkiye, güney sınırında ve ötesinde oldubittilere ve bölücü teröre karşı güvenliğini ve menfaatlerini korumak için gereğinde askerî harekâtlar dahil her uygulamaya hazırdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.612 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 60 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar