İç cephede görev yapan Yargının yanında olmak

TÜRKİYE, 24 Temmuz 2015 günü başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü teröre karşı harekâtıyla vatan savaşı dönemine girdi. PKK hendeklere gömüldü ve FETÖ terör...

TÜRKİYE, 24 Temmuz 2015 günü başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü teröre karşı harekâtıyla vatan savaşı dönemine girdi. PKK hendeklere gömüldü ve FETÖ terör örgütüne ağır darbeler indirildi. ABD, 15 Temmuz 2016 darbesiyle yanıt verdi. ABD’nin Ordu ve Polis içine yerleştirdiği Gladyo, o gece Türk Ordusu tarafından ezildi. 1970’lerden beri Türkiye’nin demokrasi hareketi, “Kontrgerilla temizlensin” talebiyle mücadele ediyor. 15 Temmuz 2016 gecesi işte o Kontrgerillanın beli kırıldı. ABD, Türkiye’deki silahlı gücünü kaybetti. Böylece Türkiye’nin ABD denetimine karşı mücadelesinde tarihî bir döneme girdik. Türkiye, Atlantik sisteminden kopuyor ve Avrasya’ya yöneliyor.

PKK terör örgütüne ve Fethullahçı Gladyo’ya karşı mücadele, 25 Ağustos 2016 günü başlayan Fırat Kalkanı Harekâtıyla dış cephede atağa geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri önemli başarılar kazandı. ABD ve işbirlikçileri gevezelik yaparken, Türk Ordusu IŞİD’e ağır darbeler indirdi ve Suriye’nin önünü açtı.

ABD ve İsrail, şimdi Türkiye’ye dış cephede ciddî tehditler yöneltiyor. 25 Eylül günü yapılacağı ilan edilen sözde Kürdistan referandumu, artık cepheleşmenin odağı olmuştur. Bu köşede üç gündür, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek hesaplaşmanın strateji ve siyasetlerini tartışıyoruz. Cephe, Ege ve Kıbrıs’tan Umman Denizi’ne uzanıyor.

BAŞ ÇELİŞME VE BAŞ HEDEF

Bir de iç cephe var. Türkiye’nin Bölücü Teröre ve FETÖ terörüne karşı mücadelesi sürüyor. Biz Vatan Partisi olarak, 40 yıldır o mücadele mevzisinin merkezindeyiz.

ABD güdümlü terörü etkisiz hale getirmek ve vatan bütünlüğünü sağlamak, bugün Türkiye’nin öncelikli sorunudur. Üretim ekonomisini kurmak, komşularla işbirliği, laiklik ve demokrasi gibi görevler, Vatan Savaşındaki başarılara bağlıdır. Her tarihsel dönemde, diğer çelişmelerin çözülmesi için belirleyici olan çelişmeyi saptamak, strateji kurmak için şarttır. Baş hedef, mevzilenme, müttefikler, esas vuruşun yönü, ikincil vuruşlar, görevlerin sıralanması, izlenecek siyasetler vb, hepsi öncelikli soruna göre belirlenir. Bunu gerçeğe uygun olarak yapmazsanız, siyaset yapamazsınız; sağa sola yumruk sallar ve en sonunda kollarını açmış sizi bekleyen başarısızlığa kavuşursunuz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar