Hükümetin sırtını çevirdiği ekonomik fırsatlar

Çin’in “Bir Kuşak Bir Yol” girişimi kapsamındaki “BRICA Zirvesi” TÜSİAD’ın ev sahipliğinde, 18-19 Ekim günleri İstanbul Swiss Hotel’detoplandı. Toplantı, Çin Sanayi Ekonomileri...

Çin’in “Bir Kuşak Bir Yol” girişimi kapsamındaki “BRICA Zirvesi” TÜSİAD’ın ev sahipliğinde, 18-19 Ekim günleri İstanbul Swiss Hotel’detoplandı. Toplantı, Çin Sanayi Ekonomileri Federasyonu (CFIE) ile birlikte düzenlenmişti. Aydınlık’tan izlemişsinizdir, Zirve’ye Türkiye ve Çin’in yanı sıra farklı kıtalardan iş dünyası, üniversite ve kitle örgütleri temsilcileri katıldı.
BRICA NEDİR
BRICA (Kuşak ve Yol Sanayi ve Ticaret Birliği),  Çin Hükümeti’nin 2013 yılında açıkladığı Kuşak ve Yol girişiminin iş dünyası ayağı olarak niteleniyor. İpek Yolu üzerindeki ülkeler arasındaki ortaklıkları geliştirmek amacıyla CFIE tarafından 2016 yılında Pekin’de kuruldu. 29 ülke ve bölgeden 31 iş dünyası kuruluşları bu örgütlenmenin üyesi. TÜSİAD ise kurucu üye. 2017 yılında Mısır’ın başkenti Kahire’de toplanan ilk BRICA Zirvesi’nin ardından ikincisi TÜSİAD ev sahipliğinde Türkiye’de gerçekleşti. Zirve toplantısını Vatan Partisi ve Aydınlık gazetesi yöneticileri Şule Perinçek ve Yunus Soner’in verdiği bilgilerle izlemiş oldum.
TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ TARİHİ FIRSATLAR
ABD’nin İran’a yaptırımlarının uygulanmasına şurada iki hafta kaldı. Washington, Rusya ve Venezuela gibi ülkelere de yaptırımlar uyguluyor. Çin’e ve Almanya’ya açtığı ticaret savaşı da bir tür yaptırım. Dahası İran’a yaptırımlara uymayan ülkeleri de yaptırımla tehdit ediyor. Bu koşullar, bu köşede 15 Ekim 2018 günü işlendiği gibi Türkiye ekonomisi için tarihî fırsatlar sunmaktadır. 
HÜKÜMET BOCALIYOR
Ne var ki, Hükümet ön&uum...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölmüş eşeğin etinden sucuk yapabilirler mi 29 Mart 2024 | 325 Okunma Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 216 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 463 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 637 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar