Hollanda Meclisi soykırım önergesini henüz görüşmedi

Aydınlık’a hiç yakışmadı. Dün yayımlanan haberde önemli bir yanlış vardı. “Hollanda Temsilciler Meclisi, sözde Ermeni soykırımını tanıma önergesini onayladı” diye yazıyordu....

Aydınlık’a hiç yakışmadı. Dün yayımlanan haberde önemli bir yanlış vardı. “Hollanda Temsilciler Meclisi, sözde Ermeni soykırımını tanıma önergesini onayladı” diye yazıyordu. Oysa Meclis henüz görüşmedi. Henüz bir karar yok. Önerge, komisyondan geçti, ancak Meclis’te görüşülmüş ve tartışılmış değil. O nedenle Vatan Partisi’nin yürüttüğü mücadele, Hollanda Meclisi’nin bu hukuk dışı kararı reddetmesine yöneliktir.

HOLLANDA MECLİSİ’Nİ BAĞLAYAN HUKUK VAR

AİHM’nin üç ayrı kararına dayanıyoruz. Yüksek Mahkemenin Perinçek-İsviçre Davasında aldığı iki karar ve Ali Mercan-İsviçre Davasında aldığı karar, Hollanda Meclisi’nin sözde Ermeni Soykırımını tanımasına olanak tanımıyor.
AİHM, parlamentoların, hükümetlerin, cumhurbaşkanlarının, belediyelerin, üniversite kurumlarının soykırım suçuna hükmetme yetkilerinin olmadığını karara bağlamıştır. Yine andığımız AİHM Kararları, 1915 olaylarının Yahudi soykırımı ile aynı sınıflama içinde görülemeyeceğini belirtmiştir. Çünkü Yüksek Mahkemeye göre, 1915 olaylarında soykırım suçu işlendiği konusunda bir yetkili mahkeme kararı yoktur. Mahkeme kararı yok, soykırım yok!
Avrupa’daki hukuk öğretisi de bu mahkeme kararlarını benimsemiştir ve uluslararası hukukta artık yeni bir iklim oluşmuş bulunuyor.

FERYAT EDEREK BAŞARI KAZANILMIYOR

Hollanda Meclisi’nin hukuka dayanan bir karar alması için üzerimize düşen görevi yapacağız. Geçmişte de “olmaz yapamazsınız” dediler ancak en zor olanı yaptık.
Vatan Partisi’nin 2005 yılından bu yana 13 yıldır izlediği çizgi başarılarla doğrulanmıştır....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölmüş eşeğin etinden sucuk yapabilirler mi 29 Mart 2024 | 37 Okunma Avrupa milliyetçiliği yeniden dünya gündeminde 27 Mart 2024 | 215 Okunma Muhafazakârların milliyetçiliği 25 Mart 2024 | 463 Okunma Çarlık Rusyası’nın Of’tan kurtuluşu 23 Mart 2024 | 636 Okunma AK Parti’yi kemiren Ortaçağlı ve bölücü müttefikleri 22 Mart 2024 | 1.452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar