Göbeklitepe’de 12 bin yıl önce Türk ve Hz İbrahim keşfi

Önceki gün bu köşede, Göbeklitepe konusunda bilim adına öne sürülen tarih dışı görüşler üzerinde durmuştuk.12 bin yıl önce Göbeklitepe’de yapılan tapınakların Türklerin ya...

Önceki gün bu köşede, Göbeklitepe konusunda bilim adına öne sürülen tarih dışı görüşler üzerinde durmuştuk.

12 bin yıl önce Göbeklitepe’de yapılan tapınakların Türklerin ya da Öntürklerin eseri olduğuna ilişkin yazılar da okuyoruz. Bu arada Göbeklitepe’deki dikilitaşları Hz. İbrahim’in kırdığı putlarla ilişkilendirenlere de rastlanıyor.

Kazıları yönetmiş olan Arkeolog Klaus Schmidt’in öne sürdüğü üzere, Göbeklitepe tapınaklarının yapılmasına, MÖ 9600’da başlanmış. Aşağı yukarı 12 bin yıl öncesinden söz ediyoruz.

12 bin yıl önce dünyamızda Türk, Arap, Fars, Çinli, Rus, Alman, İngiliz, Fransız var mıydı acaba?

BOY BİRLİKLERİNİN VE KAVİMLERİN OLUŞMASI

Milletlerin doğuşundan söz etmiyoruz. Milletler, Atatürk ve Yusuf Akçura’nın da belirttikleri gibi kapitalizmin şafağında oluştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.528 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 60 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar