Firuz Kanatlı

Firuz Kanatlı’yı kaybettik. Firuz Kanatlı, gerçek anlamıyla millî sanayici. Türkiye emekçisinin alınteriyle yaratılmış bir sermayenin sahibi ve örgütçüsü. Hepimizin çocukluğumuzdan beri...

Firuz Kanatlı’yı kaybettik. Firuz Kanatlı, gerçek anlamıyla millî sanayici. Türkiye emekçisinin alınteriyle yaratılmış bir sermayenin sahibi ve örgütçüsü. Hepimizin çocukluğumuzdan beri tadını bildiği Eti Bisküvilerinin kurucusu.

 MİLLİ SANAYİCİ ÖRNEĞİ

 Hayatını beş ay kadar önceki görüşmemizde kendisinden dinledim. Mücadele dolu bir hayat. Cesur kararlar. Gerçek girişimci ruhu. Sanayicinin üretim tutkusu. Atatürk’e bağlılık. Bağımsız Türkiye aşkı. Vatan bütünlüğü. Bölücü ve gerici teröre karşı kararlı tavır. Yurtta Barış, Cihanda Barış. Cumhuriyet Devrimciliği. Aydınlanmış bir toplum özlemi. Bünyesinde çalışan emekçilere özen. Hepsi var.

Millî sanayicinin billurlaşmış, yetkinleşmiş niteliklerini saymak gerekirse, Firuz Kanatlı en iyi örnekler içindedir.

 GÖRÜŞMEMİZ

 Firuz Kanatlı’yı tanımak, hayatını kendisinden dinlemek gönencini yaşadım. Beni tanımak istemiş. Beni en çok onurlandıran, O’nun yakınlarına söylediği şu sözleri oldu: “Ben Doğu Perinçek ile tanışmadan, görüşmeden ölmem.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.629 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar