Erdoğan’ı 'savaş suçlusu' olarak yargılatma iddiasının anlamı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 14 Haziran 2017 günü Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine İstanbul Adalet Sarayı önünde şu açıklamada bulundu:“Gün gelecek, bu dosyalar nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 14 Haziran 2017 günü Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine İstanbul Adalet Sarayı önünde şu açıklamada bulundu:
“Gün gelecek, bu dosyalar nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır.” (Yurt, 15 Haziran 2017)
Bu sözler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nü küresel güçlere seslenerek başlatmasıyla örtüşüyor.

SAVAŞ SUÇU

CHP yönetimine göre, Tayyip Erdoğan hangi savaşın suçlusudur?
Türkiye, 24 Temmuz 2015 gününden bu yana ABD güdümündeki PKK terör örgütüne ve FETÖ’ye karşı savaşıyor.
Tayyip Erdoğan’ın siyasal hataları diz boyu. Ama “savaş suçu”ndan söz edildiği zaman, suçlanan Tayyip Erdoğan değil, Türkiye’dir.
Türkiye bir vatan savaşı veriyor. PKK’nın hendeklere gömülmesi, 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesinin silahla bastırılması, Fırat Kalkanı Harekâtıyla ABD-İsrail koridorunun bozulması, YPG/YPD’nin ve IŞİD’in sınırlarımızın ötesinde takip edilerek ezilmesi, Sincar’a yapılan hava harekâtıyla PKK’ya ağır kayıplar verilmesi, bu savaşın başlıca eylemleridir. CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Polisimizin bu harekâtlarını “savaş suçu” olarak görmektedir. Bu suçların yargılanması için de, uluslararası güçlere çağrılarda bulunuyor. CHP, Türk yargısından umudu kesmiş gözüküyor.
Aslında bu çağrılar yeni değil. ABD basını, bir süredir Tayyip Erdoğan’ın“savaş suçlusu” olduğunu yazıyor ve Lahey’deki Yüksek Adalet Divanı’nda yargılanması için kampanya yürütüyor. Kampanyanın arkasında ABD’nin devlet kurumlarının bulunduğunu herkes bilmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.628 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 996 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 240 Okunma Ramazan’ın tanımladığı insan ve toplum 08 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar